Wie vanochtend via het vliegveld van Frankfurt op voorjaarsvakantie wilde gaan, had een probleem. Het vliegverkeer werd door de autoriteiten stilgelegd omdat er een drone te dichtbij een landingsbaan vloog.

Vertraging

Alle vluchten van en naar de drukste luchthaven van Duitsland lagen op donderdagochtend 9 mei even stil nadat er een drone was gespot. De politie geeft inmiddels aan dat het probleem is opgelost, maar weigerde verdere details te geven. Passagiers hadden gemiddeld een uur vertraging.

Onderzoek

In totaal werden er 70 vluchten geannuleerd vanwege de drone waarneming, bevestigde een woordvoerder van de luchthaven aan persbureau AFP. De politie van Frankfurt heeft een onderzoek ingesteld en gebruikt een helikopter om de oorzaak van de overlast voor de luchthaven te bepalen.

Viegveld Frankfurt annuleert vluchten na drone-signalering

Piek

Vorig jaar zag de Duitse luchtverkeersleiding DFS een enorme piek in het aantal verstoringen door drones. Ze registreerden 158 verstoringen in 2018, vergeleken met 88 in 2017. De meeste verstoringen troffen Frankfurt, gevolgd door de Berlijnse luchthaven Tegel. In 2016 werd er ternauwernood een botsing voorkomen met een drone op een landingsbaan in München.

Duitse regels

In Duitsland is het illegaal om drones te laten vliegen over landingsbanen van luchthavens, grote bijeenkomsten, ziekenhuizen, gevangenissen en treinrails. In gebieden waar ze zijn toegestaan mogen drones niet hoger vliegen dan 100 meter. Er zijn bepaalde uitzonderingen voor apparaten die worden gevlogen op speciale vliegvelden voor modelvliegtuigen.

0 Reacties

    Plaats een reactie