DJI heeft vandaag de DJI OSMO Action gepresenteerd. De actiecamera beschikt over twee schermen, filmt in 4K HDR, kan tot acht keer in slow motion filmen en is tot een diepte van 11 meter waterdicht.

Camera

DJI ontwikkelt sinds de komst van de DJI Phantom 2 Vision+ ook zelf camera's. De van origine dronefabrikant heeft daar de OSMO lijn aan toegevoegd waarbij de focus ligt op stabiele opnames vanaf de grond. Vandaag heeft DJI een nieuwe camera toegevoegd aan de OSMO serie genaamd: DJI OSMO Action.

DJI OSMO Action

De DJI OSMO Action heeft qua uiterlijk veel weg van actiecamera's die er reeds op de markt verkrijgbaar zijn. De camera is voorzien van twee schermen waardoor de gebruiker bij het filmen altijd goed kan zien wat er gefilmd wordt. Uiteraard is de camera schokbestendig en werkt deze bij temperaturen tot -10 graden Celsius. De lens is voorzien van een speciale coating die bescherming biedt tegen vingerafdrukken, olie, water en zand.

DJI presenteert actiecamera OSMO Action

RockSteady

DJI heeft de OSMO Action voorzien van een digitale beeldstabilisatie en noemt deze functie RockSteady. Deze functie is vergelijkbaar aan de HyperSmooth van de GoPro HERO 7 Black. Door gebruik te maken van verschillende algoritmes worden de opnames digitaal gestabiliseerd. Dit zorgt ervoor dat zelfs tijdens de meest schokkerige opnames, het beeld strak en scherp blijft.

Camera specificaties

De DJI OSMO Action is voorzien van een 1/2.3" CMOS 12 Megapixel lens met een 'field of view' van 145 graden. De actiecamera neemt op met een maximale resolutie van 4K UltraHD met maximaal 60 beelden per seconden. De framerate bij opnames in 1080p FullHD loopt op tot 240fps. Voor het opslaan van de beelden is de DJI OSMO Action uitgerust met een Micro SD geheugenkaartsleuf waar kaarten in kunnen met een maximaal geheugen van 256 gigabyte.

HDR Video

Dankzij de High Dynamic Range (HDR) opnamefunctie ontstaat er een natuurlijke transitie tussen lichte en donkere omgevingen en krijg je veel details in de opnames. Het filmen in HDR is op 4K mogelijk tot 30 beelden per seconden.

Creatieve opnames

Zoals we van DJI gewend zijn beschikt ook de OSMO Action over een handvol slimme functies. Zo is de camera in staat om automatische slow motion opnames te maken waarbij het beeld tot acht keer vertraagd wordt. Ook het maken van timelapse opnames regel je met een simpele druk op de knop.

DJI presenteert actiecamera OSMO Action

Quick Switch knop

De DJI OSMO Action is voorzien van een zogenoemde 'Quick Switch' knop. Met deze knop schakel je als gebruiker snel tussen verschillende modi en instellingen. Ook kun je via deze knop snel schakelen van weergaven tussen de twee schermen.

Voice Control

Naast het snel schakelen via een knop luistert de DJI OSMO Action ook naar spraak commando's. Zo kun je eenvoudig het starten en stoppen van opnames regelen en kun je via spraak aangeven of je wilt fotograferen of filmen.

Action OS

Om al deze slimme functies snel en soepel te laten werken is de DJI OSMO Action voorzien van de Ambarella H2 video chip. Dit snelle besturingssysteem zorgt dat de camera binnen twee seconden opstart en direct een opname kan starten. Dit is uiteraard zeer gewenst bij een actiecamera.

Gebruikstijd

De DJI OSMO Action is voorzien van een verwisselbare 1.300mAh LiPo accu die een opnametijd van maximaal 135 minuten geeft (bij filmen in 1080p zonder RockSteady). Bij het filmen in 4K met RockSteady ingeschakeld is de opnametijd maximaal 63 minuten. Een lege accu is in maximaal 90 minuten weer volledig opgeladen.

DJI presenteert actiecamera OSMO Action

DJI Mimo App

Voor de nabewerking van de opnames kan de DJI Mimo applicatie gebruikt worden. In deze app bewerk je eenvoudig je opnames en deel je deze via de meest bekende social media kanalen. De verbinding tussen de DJI OSMO Action werkt via Bluetooth of een WiFi signaal.

Accessoires

Zoals je van een actiecamera kunt verwachten is deze te gebruiken met een groot aantal accessoires. Daarbij zijn een groot aantal accessoires van de DJI OSMO Pocket ook te gebruiken met de OSMO Action.

Prijs

De DJI OSMO Action is vanaf nu als pre-order beschikbaar voor 379 euro. Hiermee haal je een goede actiecamera in huis die goedkoper is dan zijn concurrent de GoPro HERO 7 Black.

0 Reacties

    Plaats een reactie