De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten FAA heeft Alphabets dochteronderneming Wing toestemming gegeven om binnen enkele maanden pakketten de bezorgen met drones in Virginia, Verenigde Staten. De bezorgingen vinden plaats in Blacksburg en Christiansburg.

Toestemming

Wing heeft een grote stap gemaakt om het bezorgen van pakketten met behulp van een drone te realiseren. Zo heeft het bedrijf toestemming gekregen van de Federal Aviation Administration (FAA) om dronebezorgingen te starten in Blacksburg en Christianburg.

Beyond Visual Line of Sight

De huidige Amerikaanse regelgeving beschrijft dat bedrijven geen vergoeding mogen vragen voor het uitvoeren van bezorgingen buiten het zichtveld van een menselijke bestuurder van een drone. Op deze regel heeft Wing nu een ontheffing gekregen en kan hierdoor dus tegen betaling dronevluchten uit gaan voeren.

Drone

Klanten van Wing kunnen hun bestelling nu binnen enkele minuten na het plaatsen al thuis verwachten. De drones zijn uitgerust met twaalf motoren voor het verticaal opstijgen en twee om horizontaal te vliegen. Dit doet de drone met een snelheid van maximaal 125 kilometer per uur.

FAA geeft Wing toestemming voor dronebezorgingen in Virginia, VS

Australië

Eerder deze maand kreeg Wing ook toestemming om pakketten te bezorgen met drones in de Australische hoofdstad Canberra. Hier bezorgen de drones voornamelijk voedsel, drank en medicijnen.

0 Reacties

    Plaats een reactie