De Amerikaanse luchtvaartautoriteit heeft aangekondigd dat vanaf 23 februari 2019 dronepiloten in de Verenigde Staten hun drone ID nummer aan de buitenzijde van de drone moeten plaatsen. Nu mag dit nog aan de binnenzijde, maar dit is voor handhavers bijna niet te controleren.

Registratieplicht

Sinds 2015 moeten drone-eigenaren in de Verenigde Staten hun onbemande luchtvaartuigje registreren bij de Federal Aviation Administration (FAA). Er wordt dan een uniek nummer toegewezen aan de drone en daarmee kunnen handhavers bij een incident snel achterhalen wie de eigenaar van de drone is.

ID-nummer

Bij de invoering van de registratieplicht mochten drone-eigenaren het ID nummer ook in het batterij compartiment van de drone plaatsen, zolang er maar geen gereedschap nodig was om deze te openen. Toch vinden handhavers dit geen werkbare manier om achter het ID nummer te komen.

Drone-eigenaren VS moeten ID-nummer aan buitenzijde van drone plaatsen

Explosiegevaar

Bij een incident bleken handhavers en beveiligingsagenten bang om een batterij compartiment te openen. Ze waren vooral bang voor eventueel explosiegevaar. Daarom heeft de FAA nu besloten om de regelgeving hierop aan te passen en drone-eigenaren te verplichten het registratienummer aan de buitenzijde van de drone te tonen.

0 Reacties

    Plaats een reactie