Van 27 tot 30 november 2018 kijkt de hele drone industrie naar Nederland voor de Amsterdam Drone Week. Op dit evenement met internationale allure zijn alle grote namen uit de dronewereld aanwezig en krijg je als bezoeker een kijkje in de toekomst. Wij zijn ter plaatse en laten je zien hoe zo'n beurs er in de praktijk uit ziet.

Amsterdam Drone Week

De Amsterdam Drone Week domineert momenteel de RAI en er is van alles te zien en te doen. Wij nemen je in vogel (of is het dronevlucht?) mee langs de meest interessante partijen en stands.

Airbus

Als bezoeker van de Amsterdam Drone Week kun je niet om Airbus heen. Letterlijk, want de stand van het bedrijf is gigantisch. Overal staan modellen van drones en onbemande minivliegtuigen uitgestald en je kijkt je ogen uit. Dat geldt ook voor de toffe Virtual Reality ervaring die je een virtuele vlucht laat maken met de Airbus taxi, die ook fysiek aanwezig was. Airbus is met hun 'vliegende auto' dan ook het middelpunt van de beurs en tijdens de eerste dag van de Amsterdam Drone Week kwam het bedrijf voor het eerst ook met een live demonstratie! Daarover later meer op DRONES.nl.

Wat is er allemaal te zien tijdens Amsterdam Drone Week?

TU Delft/MAVlab

De jongens en meisjes van een van de bekendste universiteiten van Nederland hadden ook een plaats gereserveerd op de beurs en dat is niet gek. Zij zijn al tijden bezig met drones en vrij recent nog gingen ze naar Australië om deel te nemen aan de 'Outback Joe' Medical Drone Challenge. Daaraan deden zij mee met de 'DelftaCopter' drone en het was dan ook erg leuk om dit VTOL voertuig prominent aanwezig te zien op hun stand en deze in het echt te kunnen bekijken! Momenteel zijn zij vooral bezig met het ontwerpen van een nieuwe editie van hun DroneClash evenement, wat naar verwachting in maart 2019 zal plaatsvinden.

Skytools

"Als Airbus de grootste oppervlakte op de beursvloer heeft, dan gaan wij maar de lucht in", moeten ze bij Skytools gedacht hebben. De stand van het Nederlandse bedrijf torende boven alle andere stands uit en later op de dag was er zelfs een 'spionagebusje' met apparatuur te vinden. Dat busje stond er niet voor niets, want Skytools is erg trots op hun drone detectie technologie: ze kunnen met hun apparatuur precies zien hoeveel drones zich er in het luchtruim bevinden. "Zo stijgen er op een zonnige dag in Rotterdam wel honderd drones op, het is echt veel meer dan je zou denken. Allemaal illegaal natuurlijk." vertelt Eline van Essen, medewerker bij Skytools. De detectieservice is echter voornamelijk gericht op overheden en bedrijven die een gebied willen beschermen tegen ongewenste (vliegende) indringers.

Wat is er allemaal te zien tijdens Amsterdam Drone Week?

Formula FPV

Een welkome afwisseling op de presentaties en de glimmende, maar stilstaande drones, was het droneracing geweld van Formula FPV. Een grote arena vormde het strijdtoneel voor internationaal dronerace talent en dat leverde een aantal spannende races op waarbij speciale racedrones als lichtstrepen met 150 km/u door de lucht schoten. De aankleding en presentatie daarbij was fantastisch. Met uitbundig live commentaar van de doorgewinterde Britse commentator Regan Tetlow en korte interviews, verslapte de aandacht zelfs tussen de races door geen moment. Daarbij waren er ook een aantal FPV brillen gereserveerd voor mensen uit het publiek, zodat zij ook zélf door de ogen van een racedrone konden kijken. Wij wisten het al langer, maar nu weten ook bezoekers van de Amsterdam Drone Week het: droneracing is here to stay!

Neem zelf een kijkje!

De Amsterdam Drone Week 2018 is nog te bezoeken tot 30 november in de Amsterdam RAI. De dronerace shows zullen iedere dag meerdere keren te zien zijn op verschillende tijdstippen. De live demonstratie van Airbus vindt 1x per dag plaats. Zelf meemaken? Registeren voor alle publieke evenementen (waaronder de raceshows) is helemaal gratis.


0 Reacties

    Plaats een reactie