De DJI Mavic 2 Enterprise is nog maar net aangekondigd of DJI heeft alweer een nieuwe verassing klaar staan. Een mysterieuze uitnodiging van de dronefabrikant doet momenteel de ronde voor een evenement op 28 november 2018. De tekst? 'Because Life is big'.

Geruchten

DJI heeft een uitnodiging verstuurd voor een mysterieus nieuw event dat plaats zal vinden op 28 november 2018 in New York. Op de afbeelding zien we reisartikelen, feestende mensen en een zwembad vergezeld van de slogan 'Because life is big'. Wij denken dat het de nieuwe DJI Osmo 2 camera zal zijn, maar ook over een potentiële DJI Phantom 5 gaan geruchten. We zetten hieronder de argumenten voor je op een rijtje.

DJI presenteert nieuwe 'Osmo' camera 28 november in New York

DJI Phantom 5

Laten we meteen beginnen met het grootste gerucht: de nieuwe DJI Phantom 5 komt er aan. Het voornaamste argument hiervoor is de slogan 'Because life is big'. Eerlijk is eerlijk: de Phantom serie is altijd de 'grootste' geweest qua formaat in de consumenten line-up van DJI. Potentiële verbeteringen zouden ook goed aansluiten bij de slogan. Een verbeterde batterij bijvoorbeeld, die een stuk groter is en langer mee kan. Of een groter intern geheugen met meer on-board opslagcapaciteit. Of wat dacht je van een camera sensor die nog groter is dan die van de DJI Phantom 4 Pro? Yes please.

DJI Osmo 2

Naast al deze speculatie over een potentiële Phantom 5 ligt er echter ook een andere mogelijkheid op de loer. Een nieuw DJI apparaatje wat een stuk compacter en kleiner is, juist omdat het leven al zo groot en overweldigend kan zijn. We hebben het dan over de nieuwe DJI Osmo 2 camera, waar we al eerder aanwijzingen over kregen. En ook op de uitnodiging van DJI kun je veel zien als je verder kijkt dan alleen de slogan. Tijd om de afbeelding eens grondig te ontleden.

DJI presenteert nieuwe 'Osmo' camera 28 november in New York

Draagbaarheid

Verspreid over de afbeeldingen vinden we verschillende voorwerpen die te maken hebben met reizen. Een zomers hoedje, een verrekijker en een kompas zijn slechts enkele voorbeelden. Of wat te denken van de kleine, portable reiskoffer die de persoon links al sprintend in één hand vast heeft? Al deze illustraties communiceren maar één ding: draagbaarheid. Iets wat perfect aansluit bij een handheld gimbal camera.

Pool Party

DJI probeert van iedere aankondiging een feestelijke happening te maken, maar dat hebben ze op deze afbeelding wel heel duidelijk gedaan. Er lijkt een heuse pool party aan de gang te zijn en aan de donkere kleuren en ramen te zien nog indoor ook. Niet de beste plaats om met een drone te vliegen, maar wel een situatie om juist met een kleine portable camera leuke momenten vast te leggen.

Camera

Kijk ook eens goed naar vorm van het zwembad: die lijkt duidelijk te hinten naar een camera. In eerste instantie denk je misschien aan de Hasselblad camera van de DJI Mavic 2 Pro, maar deze specifieke vorm hebben we ook op een andere plek gezien. Al eerder kregen we aanwijzingen dat een nieuw DJI Osmo model er aan zit te komen. Op die gelekte afbeeldingen van de nieuwe Osmo is een cameralens te zien die zo goed als identiek is aan het plaatje.

DJI presenteert nieuwe 'Osmo' camera 28 november in New York

Afwachten

Ondanks de sterke DJI Phantom 5 geruchten zetten wij ons geld dus op een nieuwe DJI Osmo handheld gimbal camera. Op 28 november 2018 zal DJI definitief het verlossende woord geven in New York. Nederlandse tijd: 20:00. Nog even afwachten dus!

0 Reacties

    Plaats een reactie