Tijdens de European Drone Summit in Frankfurt onthulde DJI een nieuwe versie van de Phantom 4 Pro. Deze real time kinetic (RTK) versie heeft als voornaamste wapenfeit ultranauwkeurige navigatie. Zeker voor de wat serieuzere gebruikers opent dit een schatkist aan mogelijkheden.

Aankondiging

Tijdens de European Drone Summit in Frankfurt, Duitsland, heeft DJI een nieuwe drone uit de doeken gedaan. De DJI Phantom 4 Pro RTK, zoals de volledige naam luidt, introduceert een aantal nieuwe functies voor de Phantom 4 serie die je normaal alleen op de zakelijke modellen van DJI tegenkomt.

Real Time Kinematic

Het paradepaardje van deze nieuwste telg in de Phantom 4 familie is de verbeterde positiebepaling. De drone maakt namelijk gebruik van een Real Time Kinematic (RTK) GPS-systeem. Zonder al teveel in te gaan op de technische details betekent dit dat de Phantom 4 RTK zijn positie tot op de centimeter nauwkeurig kan bepalen. Deze ultranauwkeurige navigatie zat voorheen alleen op veel grotere, zakelijke modellen, zoals de DJI Matrice.

DJI onthult nieuwe Phantom 4 RTK drone

Mogelijkheden

De DJI Phantom 4 RTK kan dus nauwkeuriger zijn positie bepalen dan ooit en dat opent nieuwe mogelijkheden, met name op het gebied van fotogrammetrie en mapping. Fotogrammetrie brengt gebouwen, terreinen en objecten in kaart met behulp van foto's en mapping is het proces waarin je deze informatie omzet om er een kaart van te maken. Denk Google Maps, maar dan met je eigen drone. DJI zelf spreekt van een "Next Generation Mapping Solution".

Mobile Station

De ultranauwkeurigheid van de nieuwe DJI Phantom 4 RTK komt niet uit de lucht vallen. Voor het allerbeste resultaat biedt DJI namelijk ook een set aan met een zogenaamde Mobile Station erbij inbegrepen. Deze portable zender zorgt voor nóg meer nauwkeurigheid en helpt ook om zelfs in slechte weersomstandigheden de positie van de drone te bepalen.

DJI onthult nieuwe Phantom 4 RTK drone

Camera

Net als de DJI Phantom 4 Pro is de nieuwe RTK versie uitgerust met een 1" 20 megapixel sensor. Wel heeft DJI verbeteringen doorgevoerd in het productieproces. Tijdens het maken van deze nieuwe lenzen worden afwijkingen per individuele lens namelijk meegenomen en vastgelegd in een uniek lensprofiel. De drone 'onthoud' vervolgens dit lensprofiel en daardoor kunnen afwijkingen beter hersteld worden tijdens de nabewerkingsfase.

GS-RTK-App

Met de nieuwe, gespecialiseerde mogelijkheden van de DJI Phantom 4 RTK heeft DJI ook een nieuwe app geintroduceerd: Groundstation RTK. Deze is speciaal ingericht op de RTK functies op het gebied van fotogrammetrie en mapping. Daarnaast kun je ook zogenaamde WayPoint missies plannen. Hierbij kun je de drone uiterst nauwkeurig een vliegplan laten uitvoeren dat je zelf tot in de details kun samenstellen.

DJI onthult nieuwe Phantom 4 RTK drone

Kopen?

De DJI Phantom 4 RTK is vanaf november te bestellen voor 5.700 euro via de website van DJI. Daarvoor krijg je de, drone, een controller, twee accu's en nog een aantal accessoires. Wil je ook nog het Mobile Station erbij, dan kun je een combipakket kopen van 7.800. De Phantom 4 RTK zal ook leverbaar zijn via DJI-Enterprise dealers.


0 Reacties

    Plaats een reactie