De 65-jarige Rick Allen raakte vermist tijdens een soloklim op de Pakistaanse berg Broad Peak. Nadat hij 's-avonds niet terug keerde op het basiskamp dachten andere klimmers dat hij nooit meer teurg zou keren. Dankzij twee Poolse broers werd Allen toch plotseling gevonden terwijl zij een filmpje aan het maken waren met hun DJI Mavic Pro drone.

Vermist

Rick Allen raakte vermist nadat hij van een ijsschots naar beneden viel. De 65-jarige klimmer was bezig aan een soloklim en kwam aan het eind van de dag niet meer terug op het basiskamp.

Drone opnames

Toen twee Poolse broers Bartek en Andrzej Bargiel opnames aan het maken waren met hun DJI Mavic Pro van de 8000 meter hoge berg Broad Peak in Pakistan, zagen zij plotseling Allen. Doordat hij bewoog konden zij zien dat hij nog in leven was en aan zijn kleding zagen zij bij welke groep hij hoorde.

Vermiste bergbeklimmer bij toeval gered door DJI Mavic Pro drone

Gered

Toen de drone overvloog kreeg Allen direct weer hoop. Hij wist nu dat er mensen waren die wisten dat hij nog in leven was. Uiteindelijk zag hij een groep mensen toen hij over de bergrug keek. Mensen liepen omhoog en riepen zijn naam.

Drones

Voor het incident was Allen geen fan van drones omdat ze de rust tijdens het klimmen verstoren. Na de actie denkt hij hier echter anders over.

Beelden

Bekijk hieronder de beelden van wanneer de Poolse broers Rick Allen zagen op de berg.

0 Reacties

    Plaats een reactie