De politie in Italië heeft de hulp ingeroepen van drones om de 17-jarige Nederlander op te sporen die sinds donderdagavond vermist is.

Vermist

De Nederlandse jongen, Koen van Keulen uit Soest, die na een avond stappen niet is teruggekeerd naar de camping bij het Gardameer waar hij met zijn ouders was. Hij was donderdagavond uit geweest met vier vrienden. Ze gingen 's nachts met de bus vanuit Lazise terug naar de camping in Pacengo, maar Koen bleef zitten terwijl de anderen bij de camping uitstapten. Volgens de chauffeur van de bus is de jongen bij de volgende halte uitgestapt, 3 kilometer verderop.

Drones ingezet bij opsporing Nederlander in Italië

Drones

Tot het moment van schrijven van dit artikel is de jongeman nog steeds niet gevonden. De Italiaanse politie heeft drones ingezet om de zoekactie naar de Nederlander te intensiveren. Ook hoopt de familie snel met zoekhonden aan de slag te gaan om hun zoon te vinden. De Nederlandse familie verbleef een aantal dagen bij het Gardameer, op doorreis naar Kroatië.

Drones ingezet bij opsporing Nederlander in Italië

Nederland

Drones worden steeds vaker ingezet bij zoek- en reddingsorganisaties door hulpverleners. Ook in Nederland zien we een toenemend gebruik van drones door hulpdiensten. Zo gebruikt de politie drones om een ongeluk in kaart te brengen en kreeg de brandweer onlangs toestemming om in nog meer situaties te vliegen.

UPDATE 23-07-2018: De politie in Italië heeft maandag na een zoektocht het lichaam van de 17-jarige Koen van Keulen gevonden.

0 Reacties

    Plaats een reactie