Dit jaar vindt het tweede seizoen van het Nederlands Kampioenschap drone race plaats. Hierbij worden er meerdere wedstrijden georganiseerd bij verschillende modelvliegverenigingen door heel Nederland. Vandaag heeft de organisatie van het NK Drone Race de agenda voor het komend seizoen bekend gemaakt.

Agenda

Het seizoen van het Nederlands Kampioenschap Drone Race is in 2018 verdeeld over zeven ranking toernooien en een grote finale. De eerste race van het Nederlands Kampioenschap Drone Race wordt gevlogen in het weekend van 21 en 22 april 2018 bij Modelvliegsport Oosterhout.

NK Drone Race presenteert agenda seizoen 2018

Locaties

In de publicatie van de agenda is er voorlopig alleen nog gekeken naar geschikte data. Op dit moment bekijkt de organisatie nog bij welke vliegvereniging er op welke data gevlogen wordt. Hierbij wordt ook gekeken naar waar de ingeschreven dronepiloten vandaan komen.

Samenwerking

Dit jaar heeft de subcommissie van de KNVvL, die verantwoordelijk is voor de organiatie van het NK, de handen ineen geslagen met Team MRO en Drone Events om te zorgen voor een professionele wedstrijdleiding en het ontwerpen van de racetrack.

NK Drone Race presenteert agenda seizoen 2018

Ontheffing

De subcommissie drones van de KNVvL heeft van het ministerie van ILenT al een voorlopige ontheffing gekregen voor het houden van het NK Drone Race. De voorwaarden om dit NK mogelijk te maken binnen de bestaande wet- en regelgeving zijn diezelfde als in 2017. De KNVvL zal het nk dus organiseren onder strikte eerder bepaalde voorwaarden.

Meedoen?

Wil jij je meedoen aan het Nederlands Kampioenschap Drone Race? Dat kan! Het NK is namelijk niet alleen voor de professionele dronepiloten, maar ook beginnende dronepiloten kunnen meedoen aan het NK. Kijk voor meer informatie en het inschrijven op de website van het NK Drone Race.

0 Reacties

    Plaats een reactie