Parrot heeft twee nieuwe drones uitgebracht waarmee zij de professionele markt voorzien. De Parrot Bebop Pro-Thermo en de Parrot Bluegrass is ontwikkeld voor brandweer en boeren.

Professionele markt

Parrot richt zich met twee nieuwe drones volledig op het toepassen van drones voor professionele doeleinden. De nieuwe drones zijn in de industrie vooral goed te gebruiken voor onder andere de brandweer en boeren.

Parrot brengt twee nieuwe drones uit voor professionele markt

Parrot Bebop-Pro Thermo

De Parrot Bebop-Pro Thermo is een geupgrade versie van de huidige Bebop 2 drone. De drone beschikt over een Flir One Pro therma imaging camera. Deze camera wordt op de Bebop 2 drone bevestigd als een losse module aan de achterzijde van de drone. De drone is hiermee geschikt voor gebruik in de bouw of door de brandweer.

Vliegen

De Parrot Bebop-Pro Thermo drone vliegt 25 minuten per accu. Het retail pakket komt standaard met drie batterijen, de compacte Skycontroller 2 en een Parrot Backpack. Het pakket is in november beschikbaar voor 1400 dollar.

Parrot Bluegrass

De Parrot Bluegrass is een drone voor gebruik in de landbouw. De drone is een totaal nieuw design en is in staat om op een volle accu een stuk grond van 30 hectare in kaart te brengen vanaf 70 meter hoogte. De drone is voorzien van een HD camera en de Parrot Sequoia. Deze multispectrale camera wordt gebruikt om het gewas te monitoren.

Software

De Parrot Bluegrass komt met speciale software die nodig is om volledig autonoom te opereren. De boer stelt de grenzen van zijn grond in en selecteert welk gewas er op de grond staat. De drone vliegt vervolgens autonoom een vliegroute om het gebied in kaart te brengen. Het is ook mogelijk om de drone handmatig te besturen.

Verkrijgbaar

De Bluegrass drone is ook vanaf november verkrijgbaar en gaat zo'n 5.000 dollar kosten. Hiermee krijgt de boer een jaar toegang tot de software.

0 Reacties

    Plaats een reactie