Mercedes-Benz heeft in samenwerking met dronefabrikant Matternet en de e-commerce startup Siroop een bezorgdrone gedemonstreerd. De drone vliegt vanaf het distributiecentrum naar de locatie van de bus waar hij een pakket tot twee kilogram aflevert.

Bezorgbus

Mercedes-Benz heeft een speciale bezorgbus ontwikkeld waarop een drone kan landen. De Mercedes-Benz Vito heeft op het dak een speciale landingsplaats voor een drone. Deze landingsplaats zendt een signaal uit die opgevangen wordt door de drone. Wanneer de drone in de buurt is zal deze zijn GPS uitschakelen en nauwkeurig op het dak van de bus landen.

Mercedes-Benz start proef met drone bezorging in Zürich

Drone

De bezorgdrone van dronefabrikant Matternet kan een pakket van maximaal twee kilogram dragen. Hiermee vliegt hij over een afstand van maximaal 20 kilometer met een topsnelheid van 70 kilometer per uur. De drone scant een QR-code op het te leveren pakket om zo zijn bestemming te bepalen.

Bezorgen

Door drone bezorging kunnen bestellingen dezelfde dag nog bij de klant aangeboden worden. De drone bezorgt de pakketten niet zelf naar de klant maar naar de bezorgen die in de bus rijdt. De bezorger haalt het pakket uit de drone en levert deze zelf af bij de klant.

Mercedes-Benz start proef met drone bezorging in Zürich

Automatiseren

Op dit moment wordt de drone ook geladen door een persoon op het distributiecentrum. Uiteindelijk zal dit ook geautomatiseerd moeten gebeuren met behulp van robots.

Zwitserland

De drone bezorgservice is een initiatief van Mercedes-Benz, dronefabrikant Matternet en e-commerce startup Siroop. De eerste vluchten worden in de Zwitserse hoofdstad Zürich uitgevoerd.

Investeren

Mercedes-Benz liet vorig jaar al weten in te zetten op digitalisering, automatisering en robotica. Het Duitse bedrijf investeert hier de komende jaren zo'n 500 miljoen euro in. Daarbij wordt de bezorgbus van Mercedes-Benz nog veel geavanceerder dan de huidige Vito.

Mercedes-Benz start proef met drone bezorging in Zürich

0 Reacties

    Plaats een reactie