Matternet gaat laboratoriumresultaten vervoeren tussen verschillende Zwitserse ziekenhuizen. Het logistieke bedrijf zet hiervoor autonome drones in.

Transport

Vanaf volgende maand wordt de eerste route tussen twee locaties in gebruik genomen voor het transport per drone van laboratoriummonsters en onderzoeksresultaten tussen ziekenhuizen, klinieken en laboratoria. Het transport wordt uitgevoerd door het logistieke bedrijf Matternet.

Matternet vervoert labresultaten tussen Zwitserse ziekenhuizen met drones

Swiss Post

Matternet ontving in maart toestemming om drones over dichtbevolkte gebieden in Zwiserland te laten vliegen. Daarbij wil het bedrijf pakketjes binnen 30 minuten afleveren. Matternet heeft de handen ineengeslagen met Swiss Post om het netwerk te beheren. Het Zwitserse postbedrijf bezorgde in 2015 ook al een aantal pakketjes met drones.

Matternet Station

Matternet heeft ook het 'Matternet Station' onthuld. In een brievenbus van twee vierkante meter worden de pakketten door de drones afgeleverd. Deze kunnen op daken of op de grond geïnstalleerd bij instanties die gebruik willen maken van de drone bezorgdienst. Om de levering uit het station te halen dient de ontvanger een QR-code te laten scannen.

Drone

De bezorgdrone vliegt van station naar station met een maximale snelheid van 70 kilometer per uur. De drone kan een maximale afstand van 20 kilometer afleggen. Zodra de drone geland is bij een station wordt de accu vervangen. In het netwerk zullen in eerste instantie twee drones vliegen.

0 Reacties

    Plaats een reactie