De Mexicaanse designer Edgar Herrera is onlangs in de prijzen gevallen met zijn ontwerp van de 'Bladeless Drone'. De drone is voorzien van propellerloze motoren en lijkt een beetje op een vliegende Dyson ventilator.

Propellerloze drone

De Bladeless Drone kent een gestroomlijnd ontwerp van vier propellerloze motoren. De middelste motor is het grootst en zorgt voor de opwaartse kracht om de drone in de lucht te houden. Aan de voorzijde van de drone zijn twee motoren bevestigd die zorgen voor de voorwaartse kracht en het sturen van de drone. Deze motoren kantelen tot 20 graden om hun eigen as.

Mexicaan wint award met propellerloze 'Dyson-drone'

Ontwerp

Het nieuwe drone ontwerp van de Mexicaanse designer is wellicht een doorbraak in de ontwikkeling van drones. Snel ronddraaiende propellers kunnen erg gevaarlijk zijn en daarnaast is de propellerloze drone veel stiller dan de drones die we nu kennen. Het blijft echter de vraag of de drone genoeg stuwkracht kan produceren om daadwerkelijk te vliegen.

Award

Herrera liet zich bij het bedenken van de drone inspireren door de fan-loze ventilatoren van Dyson. Deze zijn erg stil en veilig doordat er geen ronddraaiende bladen in zitten. Herrera won met zijn ontwerp van de Bladeless Drone de prestigieuze 2017 Red Dot Design Concept Award.

1 Reacties

  1. Geerit

    Apart zon drone

Plaats een reactie