Het internationale ontwerp bedrijf Carlo Ratti Associati ontwikkeld een nieuw systeem waarbij drones in staat zijn om graffiti ontwerpen te zetten op grote gebouwen. De drones vliegen geheel autonoom en worden aangestuurd door middel van een mobiele applicatie.

Autonoom

Een nieuw systeem ontwikkeld door het ontwerp bedrijf Carlo Ratti Associati laat drones autonoom een kunstwerk maken met behulp van graffiti spuitbussen. Deze zijn bevestigd aan de onderzijde van de drone. Via een mobiele applicatie dient de kunstenaar zijn ontwerp in waarna de drones het kunstwerk in het echt maken.

Graffitidrones maken eenvoudig grote kunstwerken

Kleuren

Er worden verschillende drones ingezet die ieder één kleur spuitbus met zich mee dragen. De kleuren blauw, rood, geel en zwart worden door drones in diezelfde kleuren gebruikt. De aansturing van de drone werkt via een centraal management systeem waardoor zij volledig autonoom opereren.

Drones

Naast de spuitbussen worden de drones ook voorzien van sensoren die zorgen voor een nauwkeurige positiebepaling. Hierdoor weet de drone precies waar hij moet vliegen en de hoeveelheid graffiti dat hij moet spuiten. De propellers zijn omringd door propeller guards waardoor de drone extra veilig is.

Graffitidrones maken eenvoudig grote kunstwerken

Demonstratie

De drones worden al in de herfst van 2017 verwacht. De eerste demonstratie wordt aan het einde van dit jaar gegeven in de Duitse hoofdstad Berlijn. Later vliegen de graffiti drones ook in Turijn, Italië.

0 Reacties

    Plaats een reactie