Waar de Nederlandse politie vaak nog lang moet wachten op de inzet van een helikopter maakt de politie van onze oosterburen handig gebruik van drones. Ook gisteravond werd een drone ingezet om naar explosieven te zoeken nadat er drie explosies plaats vonden nabij de spelersbus van Borrusia Dortmund.

Explosie

In Dortmund waren vonden gisteravond drie explosies plaats nabij de spelersbus van Borrusia Dortmund. Hierdoor raakte de Spaanse verdediger Marc Bartra gewond en moest naar het ziekenhuis. De spelersbus was onderweg naar het stadion voor de ontmoeting met AS Monaco voor de kwartfinale van de Champions League. Deze wedstrijd is verplaatst en wordt vandaag om 18:45uur gespeeld.

Drone

De Duitse politie begon meteen een grootschalige zoekactie en heeft inmiddels een verdachte aangehouden. Bij de zoekactie werd ook uitvoerig gebruik gemaakt van een drone. Een onbemand luchtvaartuig kan snel ingezet worden en wordt gebruikt om groot gebied te monitoren. De politie onderzocht met de drone of er nog meer explosieven in de omgeving waren.

Politie in Dortmund gebruikt drones bij zoektocht naar explosieven

1 Reacties

  1. bart sikkema

    Snel handelen in zulke situaties is essentieel voor het (verdere) onderzoek. De Duitse politie pakt dit zeer professioneel op. Ik heb al eerder aangegeven dat de Nederlandse politie meer gebruik moet maken van externe professionals, zoals er ook op ICT gebied gebruik gemaakt wordt van de kennis van buitenaf. Ik las dat er kortgeleden een handjevol politiemensen geslaagd waren voor de benodigde papieren. Toch moest er onlangs bij een ongeval, waarbij een auto in de sloot was geraakt, een helikopter "ingevlogen" worden om e.e.a. van bovenaf vast te leggen. Het is misschien wel handig om een database te hebben waarin je een netwerk bijhoud met externe dronevliegers. In ieder geval totdat het Korps het vereiste aantal vliegers heeft opgeleid en in kan zetten.#drone#politie

Plaats een reactie