Land Rover heeft een speciale versie gebouwd van haar Discovery SUV, die drones vanaf het dak kan lanceren om hulp te bieden bij reddingsoperaties.

Project Hero

Land Rover, een bedrijf in handen van Jaguar, presenteerde 'Project Hero' tijdens de bekende autobeurs van Genève. De Special Vehicle Operations-afdeling van Jaguar Land Rover bouwde een versie van de Discovery-wagen met een landingssysteem voor drones op het dak. Volgens Land Rover kunnen drones landen op het dak - zelfs als de auto in beweging is - dankzij een magnetisch systeem.

Land Rover demonstreert SUV met landingssysteem voor drones

Reddingsorganisaties

De bedoeling is dat de auto wordt ingezet in gebieden waar hulp nodig is. De drone kan dan livebeelden doorsturen naar reddingsteams, zodat ze kordaat kunnen optreden bij aardbevingen of lawines. De auto zelf kan worden gebruikt als werkplek. Zo is er onder meer een radio-installatie, zodat contact gemaakt kan worden in afgelegen gebieden.

Autonoom

Project Hero wordt voorlopig ingezet in het trainingscentrum van het Rode Kruis in Erzberg, Oostenrijk. Daarna gaat de auto naar Wenen. De SUV wordt de komende tijd aan allerlei tests en simulaties van noodsituaties onderworpen, uiteindelijk moet de wagen autonoom over lastig terrein kunnen rijden.

0 Reacties

    Plaats een reactie