SenseFly krijgt als eerste bedrijf toestemming voor het vliegen met drones buiten het gezichtsveld in Zwitserland.

SenseFly

Het Zwitserse bedrijf Sensefly richt zich op de ontwikkeling van hard- en software van drone oplossingen voor professionele toepassingen met een grote focus op mapping en agrarische toepassingen. Het Franse bedrijf Parrot heeft aandelen in het Zwitsere SenseFly.

Beyond Visual Line of Sight

SenseFly is de eerste drone-operator die toestemming krijgt voor het vliegen met drones 'Beyond Visual Line of Sight' (BVLOS) in Zwitserland. Het Zwitserse Federal Office of Civil Aviation (FOCA) heeft SenseFly officieel toestemming verleend voor het vliegen met haar eBee mapping drones buiten het zicht mét de inzet van waarnemers, maar zonder het gebied te hoeven af te bakenen als 'gevarenzone'.

SenseFly krijgt toestemming voor BVLOS-vluchten in Zwitserland

Zwitserland

"Deze BVLOS vergunning is een primeur in Zwitserland en we zijn blij nauw samen te werken met de FOCA om deze techniek voor langdurig gebruik te verkennen", aldus Jean-Christophe Zufferey, SenseFly's CEO. "Hoewel deze toestemming alleen geldt voor SenseFly, opent het de deur voor onze Zwitserse eBee klanten om deze toestemming aan te vragen en te genieten van dezelfde flexibele vliegomstandigheden. Dit zal hen in staat stellen om hun business te laten groeien door het nemen van grotere, meer complexe projecten."

Restricties

Natuurlijk is de goedkeuring aan Sensefly verleend onder strikte specifieke voorwaarden. Zo mag het bedrijf haar eBee drones alleen vliegen tot een vlieghoogte van 150 meter boven de grond (of 300 meter boven stedelijke gebieden) en dient het bedrijf gebruik te maken van visuele waarnemers. De visuele waarnemers moeten het luchtruim in de gaten houden voor eventueel ander vliegverkeer en in staat zijn direct te communiceren met de bestuurder.

SenseFly krijgt toestemming voor BVLOS-vluchten in Zwitserland

Internationaal

Internationaal gezien is deze uitzondering niet nieuw. In Engeland geldt er een vergelijkbare uitzondering voor het bedrijf ATEC-3D en in Frankrijk mag het bedrijf AIRINOV vliegen onder dezelfde omstandigheden. Beide bedrijven maken gebruik van Sensefly drones.

Italië

Eind vorig jaar heeft de Italiaanse luchtvaartautoriteit Ente Nazionale per l'Aviazione Civile (ENAC) Sensefly's eBee drones ook bestempeld als 'ongevaarlijk' waardoor ook in Italië eBee drones in meer gebieden mogen vliegen.

0 Reacties

    Plaats een reactie