DJI heeft dit weekend een nieuwe Matrice 200 serie geïntroduceerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Geen Phantom 5

In tegenstelling tot de vele geruchten die ontstonden naar aanleiding van de teaser die DJI plaatste, was het niet een nieuwe consumentendrone die de dronefabrikant dit weekend onthulde, maar een drone voor industriële toepassingen.

DJI introduceert Matrice 200 serie

Matrice 200

De Matrice 200 serie is ontworpen voor zakelijke toepassingen zoals inspectie of beveiliging. Naar eigen zeggen is de Matrice 200 de meest robuuste en veelzijdige quadcopter die DJI ooit heeft gebouwd.

Opvouwbaar

Het frame van de Matrice 200 bestaat uit een opvouwbare constructie. Voor gebruik kunt u de armen naar buiten klappen en de twee poten van het landingsgestel bevestigen. Plaats de propellers op de motoren en de Matrice 200 is klaar voor gebruik.

Dubbele accu

DJI Matrice 200 is voorzien van een dubbele accu, dat niet alleen zorgt voor een lange vliegtijd van 38 minuten, maar ook als extra backup dient mocht een accu totaal onverwacht uitvallen.

DJI introduceert Matrice 200 serie

Waterbestendig

De drones uit de Matrice 200 serie zijn ook waterbestendig (IP43). Dit betekent niet dat ze niet bang zijn van een beetje regen en ook tijdens minder goed weer uitstekend functioneren.

3 modellen

De Matrice 200 serie kent 3 verschillende modellen:
• M200
• M210
• M210 RTK

DJI introduceert Matrice 200 serie

M200

De M200 is het basismodel van de M200-serie. De quadcopter heeft een enkelvoudige gimbal mount aan de onderzijde van het apparaat.

DJI introduceert Matrice 200 serie

M210

De M210 beschikt over een dubbele gimbal mount aan de onderzijde van de drone. Hierdoor kunt u twee camera-systemen onder de drone hangen, denk bijvoorbeeld aan een normale camera en een warmtecamera. Het is tevens mogelijk om een enkelvoudige gimbal-camera zowel in de normale hangende positie onder de quadcopter te bevestigen, maar ook in opwaartse positie boven de drone zodat de camera ook boven de drone kan kijken. Dit is met name erg handig bij de inspectie van bruggen en plafonds van gebouwen.

DJI introduceert Matrice 200 serie

M210 RTK

Het derde model is de M210 RTK; naast de dubbele camera configuratie zoals de reguliere M210 ondersteunt dit model ook het gebruik van DJI's D-RTK module. Deze module kan met uiterste precisie de exacte 3 dimensionale positie bepalen waar de quad zich bevindt.

DJI introduceert Matrice 200 serie

Compatible camera's

Alle Matrice 200 drones zijn compatible met vier camera's:
• X4S camera
• X5S camera
• Z30 camera (zoom)
• XT camera

0 Reacties

    Plaats een reactie