Op dit moment is het in Zweden verboden om te vliegen met drones omdat deze onder de regels van beveiligingscamera's vallen. Daarom is er een vergunning nodig om met drones te mogen vliegen. De Zweedse overheid komt mogelijk terug op het verbod op drones.

Verbod

In oktober maakte het Administratief Hooggerechtshof in Zweden bekend dat het vliegen met een drone met camera verboden is in het land. Drones met camera worden namelijk gezien als beveiligingscamera's en daarvoor zijn speciale vergunningen nodig. Deze vergunningen worden alleen gegeven wanneer er met de inzet van de 'beveiligingscamera' een misdrijf of ongeluk kan worden voorkomen.

Zweden komt mogelijk terug op droneverbod

Bezwaar

Na bekendmaking van het algehele verbod op cameradrones lieten media bedrijven en brancheorganisaties al snel weten dat deze regeling veel te ver ging. Het wordt onmogelijk om drones in te zetten en dit houdt de ontwikkeling tegen. Daarnaast is de regeling voor beveiligingscamera's verouderd en bevat onderdelen die in 1970 werden opgesteld.

Geen vergunning

De Zweedse overheid kondigde deze week aan dat ze de regel willen veranderen zodat er geen vergunning meer nodig is om met drones te vliegen. Wel lijkt het er op dat het verbod pas in de zomer wordt opgeheven.

1 Reacties

  1. Mitch

    Pff dacht al of ze niet nuts geworden waren. Goed de logica wint ;) mvg, Mitch

Plaats een reactie