Op vrijdag 16 december begint het grootste wetenschappelijke en technologische festival van Azië. Tijdens TechFest wordt een drone gepresenteerd die door middel van gedachtes kan worden bestuurd. Alle bezoekers krijgen de kans om de drone in actie te zien tijdens de tentoonstellingen.

De Puzzlebox Orbit

Aankomende vrijdag wordt er tijdens het TechFest in India een unieke drone gepresenteerd. Op het TechFest gaat het Indian Institute of Technology-Bombay een drone presenteren die kan worden bestuurd met gedachtes. De Puzzlebox Orbit, de met gedachte bestuurbare drone, wordt aangestuurd door middel van de neuro-zintuigen van de bestuurder. Zo kan bijvoorbeeld een verlamde patiënt toch communiceren en enkele handelingen zelf verrichten. De bezoekers van het evenement kunnen mee kijken hoe de drone verschillende handelingen verricht zonder dat er een controller wordt aangeraakt tijdens de tentoonstellingen.

Mind-controlled drone op TechFest 2016

TechFest 2016

Het jaarlijkse TechFest is een driedaags festival waar bezoekers de mogelijkheid krijgen om nieuwe ontwikkelingen op het gebiedt van technologie van dichtbij te bekijken. Met meer dan 165.000 bezoekers per jaar is TechFest het grootste wetenschappelijk en technologische festival in Azië.

Introductie van technologie

“Ons doel is het introduceren van de laatste technologie aan mensen en ze de kans geven om het te ervaren. De drone is een voorbeeld voor wat technologie kan gaan betekenen in het dagelijkse leven”, aldus Ashwin Gohte, hoofd van de tentoonstelling op TechFest.
De drone op TechFest is niet de eerste met gedachte bestuurbare drone. Zo zijn er al een aantal “Mind-controlled” drones gemaakt door andere bedrijven.

0 Reacties

    Plaats een reactie