In het Duitse München is dinsdag een drone tegen de Olympiatoren aan gebotst. De drone maakte vervolgens een vrije val van 181 meter naar beneden. Er raakte gelukkig niemand gewond toen de drone ter aarde stortte.

Crash

Afgelopen dinsdag vloog een 36-jarige dronepiloot met zijn drone bij de Olympiatoren in München. Het liep echter niet goed af voor de man en zijn drone. Zijn 1,7 kilo wegende quadcopter vloog namelijk tegen de toren aan en raakte vervolgens in een vrije val naar beneden.

Geen gewonden

De drone was tijdens de crash op een hoogte van 181 meter en maakte dus een flinke klap toen hij ter aarde sloeg. Op een afstand van 10 meter stond een vader en moeder met hun twee kinderen. Aan de voet van de toren waren volgens de politie van de Beierse hoofdstad zo'n 400 bezoekers aanwezig. Het is dus een wonder dat niemand gewond raakte. De 36-jarige dronepiloot is wel door de politie aangehouden.

Olympiatoren München

De Olympiatoren staat in het voormalige olympische park en is 291 meter hoog. Eind jaren zestig werd de toren gebouwd ter gelegenheid van de Olympische Spelen van 1972. Op 181 meter hoogte bevindt zich een draaiend restaurant.

Drone crasht tegen Olympiatoren in München

0 Reacties

    Plaats een reactie