DJI heeft de maximale snelheid van de nieuwe DJI Inspire 2 drone beperkt tot 94 kilometer per uur. Ook duurt het geen vier, maar vijf seconden om een snelheid van 80 kilometer per uur te bereiken.

Lagere maximale snelheid

Dronefabrikant kondigde eerder deze maand de nieuwe Inspire 2 drone aan. Deze professionele quadcopter zou een maximale vliegsnelheid van 108 kilometer per uur halen. Deze hoge snelheid ging echter ten koste van de videokwaliteit en stabilisatie van de drone. Om deze reden heeft de fabrikant de maximale vliegsnelheid beperkt tot 94 kilometer per uur. Het duurt ook een seconden langer voordat de drone op een snelheid van 80 kilomter per uur vliegt dan eerder gecommuniceerd.

Beeldkwaliteit is belangrijker dan snel vliegen

Het is niet gek dat DJI de snelheid van de drone beperkt. De drone is namelijk ontworpen voor filmmakers en daarom staat de beeldkwaliteit voorop. De nieuwe DJI Inspire 2 is uitgerust met obstakel ontwijking, twee camera's en een onboard SSD geheugen om zo een hoge kwaliteit video te kunnen maken. Het feit dat de drone als een racemonster door de lucht raast is dan minder belangrijk. Tevens is de DJI Inspire 2 nog altijd 14 kilometer per uur sneller dan zijn voorganger de DJI Inspire 1.

DJI beperkt snelheid van nieuwe DJI Inspire 2 drone

0 Reacties

    Plaats een reactie