De strijd om de titel van de Drone Champions League 2016 is afgelopen weekend beslist. Nederlanders Dino Joghi en Martijn de Kemp wisten allebei een bronzen beker in de wacht te slepen. Zijn teamgenoot Vince Irie van Team SQG en Boris B van Team MRP waren ook afgereisd naar Roemenië om Nederland te vertegenwoordigen.

Drone Champions League

De Drone Champions League bestond dit jaar uit drie races tijdens drie evenementen. Het eerste event werd in augustus uitgevochten in Oostenrijk. Daar werd een ruïne omgetoverd tot een waar dronerace spektakel. In Roemenië werd race 2 en 3 gehouden.

Drone Racing Cave

Afgelopen weekend werden de laatste twee races van de Drone Champions League geracet. Daarbij werd een grot in Roemenië volledig omgetoverd tot de Drone Racing Cave. De beide races werden verdeeld over twee dagen waarbij op de laatste dag de winnaar van 2016 bekend is.

Zaterdag

Tijdens de eerste van de twee races in de grot - race 2 van 3 van het algemeen klassement, wist Dino Joghi de derde plaats een oranje kleur te geven. Helaas waren BanniUK en Garry Kent de Nederlander te snel af en gingen zij er vandoor met respectievelijk de eerste en tweede plaats.

Dino Joghi en Martijn de Kemp pakken 3e plaats tijdens Drone Champions League 2016

Zondag

Zondag - race #3 - begon met Dino Joghi op een tweede plaats in de tussenstand. Martijn de Kemp begon de finale dag op een tiende plek. Joghi had een serieuze kans hebben op de titel nadat BanniUK in de kwartfinale uit viel. Helaas was dit bij Joghi ook het geval. De Nederlander zag tijdens de race plotseling niets meer op zijn scherm waardoor hij de controle over de drone kwijt was. Dankzij de opnames kon hij aantonen dat het niet aan hem lag en kreeg hij een herkansing. Helaas was Dino vergeten om een nieuwe accu op zijn drone te bevestigen waardoor zijn drone te weinig vermogen had om zich alsnog te plaatsen voor de halve finale.

Dino Joghi en Martijn de Kemp pakken 3e plaats tijdens Drone Champions League 2016

Martijn de Kemp

Voor Martijn de Kemp zag de slotdag er een stuk rooskleuriger uit. Nadat de Nederlander in de kwartfinale zijn drie Duitse tegenstanders zag crashen wist hij zich eenvoudig richting de finale te racen. De Kemp wist de bronzen beker naar Nederland te halen tijdens Drone Champions League in Roemenië. Vorige maand wist De Kemp ook de finales te halen van DroneWorlds in Hawaï.

Algemeen Klassement

Na drie verschillende races verdeeld over twee edities is BanniUK de winnaar van Drone Champions League 2016. De Britse tiener is op vrijwel alle toernooien de competitie te snel af. Zo schreef Luke Bannister dit jaar ook World Drone Prix 2016 en ERSA EuroCup Ibiza 2016 op zijn naam. Op zowel de vierde als vijfde plek schittert de Nederlandse vlag dankzij de voortreffelijke prestaties van Dino Joghi en Martijn de Kemp.

Dino Joghi en Martijn de Kemp pakken 3e plaats tijdens Drone Champions League 2016

Livestream Drone Champions League

Bekijk de livestream terug van Drone Champions League 2016 in Roemenië.

0 Reacties

    Plaats een reactie