In Canada heeft afgelopen maandag een passagiersvliegtuig met 54 mensen aan boord moeten wijken voor een drone. Dat melden de Canadese autoriteiten. De luchtvaartautoriteiten onderzoeken wat er precies is gebeurg.

Drone of ballon?

Tijdens de daling van de Porter Airlines Bombardier Q400 naar Toronto City Airport, moest het toestel een drastische uitwijkmanouvre maken. Aanvankelijk dacht de bemanning een drone of een ballon te zien voor het vliegtuig. Door de plotselinge duikvlucht raakten twee stewardessen licht gewond.

Vergunning

Het vliegtuig was onderweg van Ottawa naar Toronto toen het incident plaats vond. De Canadese luchtvaartautoriteit onderzoekt wat er precies is gebeurd en houden serieus rekening met een drone. In Canada hoeven eigenaren van drones tot 35 kilogram niet over een vergunning te beschikken om met drones te vliegen.

Canadees vliegtuig wijkt uit voor drone

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

4 Reacties

  1. Jan-Pieter

    "In Canada hoeven eigenaren van drones tot 35 kilogram niet over een vergunning te beschikken om met drones te vliegen." Ik denk dat ik naar Canada ga emigreren.

  2. Ben Aussem

    Hoezo, wij in Nederland hebben de beste regelgeving voor drone in de wereld.

  3. Johan

    Het is jammer dat berichten als dit steeds in de media terecht komen. Wat heeft er nu daadwerkelijk gevlogen..? In de kop van het artikel staat ... vliegtuig wijkt uit voor drone. Verderop in het artikel staat ...dacht men aanvankelijk aan een drone of ballon... en aan het slot van het artikel staat ...houden serieus rekening met een drone... Het kan dus ook een plastic zak zijn geweest..? Door dit soort berichten krijg je stemmingmakerij die de sector geen goed doet.

  4. Rob

    Zo werkt helaas de media @ Johan

Plaats een reactie