SAGA heeft afgelopen weekend tijdens de Maker Fair Project SAGA gepresenteerd. In Project SAGA wordt zwermrobotica voor landbouwkundige toepassingen onderzocht. De toepassing van zwermrobotica binnen de precisielandbouw gaat een enorme impact hebben. Het is echter nog niet duidelijk wanneer het systeem klaar is om te worden gebruikt door boeren.

SAGA

SAGA is een bedrijf dat systemen ontwikkeld voor geautomatiseerde geowetenschappelijke analyses. SAGA heeft afgelopen weekend tijdens de Maker Fair, een laagdrempelige technologiebeurs waar groot- en kleinschalige, innovatieve projecten worden getoond aan het grote publiek, Project SAGA gepresenteerd. In Project SAGA wordt zwermrobotica voor landbouwkundige toepassingen onderzocht. SAGA heeft haar technologie gebaseerd op zwermrobotica die ervoor zorgt dat een groep drones samenwerkt. Deze technologie maakt het mogelijk dat een groep drones gezamenlijk een akker gaan monitoren. Verder beschikken de drones over machinecontrole, waardoor onkruid tussen gewassen makkelijk kan worden gedetecteerd.

Hoe werkt het?

Wanneer een van de drones onkruid detecteert krijgen de andere drones een melding binnen en begeven zich vervolgens naar de plek van het onkruid toe. Als er genoeg drones aanwezig zijn beginnen de drones te analyseren hoe groot het met onkruid begroeide gebied is. Op deze manier wordt de onkruidbestrijding beperkt tot een specifiek gebied, waardoor het meer effect heeft. Dit leidt ook tot besparingen en een hogere productiviteit. Vervolgens gaan de drones weer verder met het monitoren, maar houden de plekken waar al eerder onkruid is gedetecteerd nog beter in de gaten. "De toepassing van zwermrobotica binnen de precisielandbouw kan een enorme impact hebben", zegt projectcoördinator Vito Trianni, onderzoeker aan het Italiaanse Instituut van cognitieve wetenschappen en technologieën (ISTC-CNR).

Zwermrobotica zorgt voor samenwerking drones in landbouw

Toekomst

"Roboticahardware wordt steeds goedkoper, en de miniaturisering en capaciteiten van robots worden steeds groter. Hierdoor zullen we binnenkort in staat zijn oplossingen op afzonderlijk plantniveau te automatiseren. Groepen robots kunnen zo worden ingezet op de plekken waar ze het hardst nodig zijn", aldus Vito Trianni. Het is echter nog niet duidelijk wanneer het systeem klaar is om te worden gebruikt door geïnteresseerde boeren.

0 Reacties

    Plaats een reactie