Het Administratief Hooggerechtshof in Zweden heeft het vliegen met een camera drone verboden in het land. Zij zien de met camera uitgeruste drones als beveiligingscamera's en daarvoor zijn speciale vergunningen nodig.

Beveiligingscamera's

In Zweden is er veel ophef ontstaan nadat het Hooggerechtshof het vliegen met drones die zijn uitgerust met een camera heeft verboden. Het gerechtshof ziet deze drones namelijk als beveiligingscamera's en daarvoor zijn speciale vergunningen nodig. De dronepiloot moet voor deze vergunning laten zien dat de camera misdrijven of ongelukken voorkomt.

Boos

Lokale drone eigenaren zijn niet te spreken van deze onzinnige regels. Daarnaast zijn deze niet in lijn met de context van bestaande wetten. Het is namelijk legaal voor Zweden om foto's te maken op publieke plekken. Waarom het niet mag wanneer de camera is verbonden met een quadcopter is volgens vele onlogisch. De industriegroep UAS Zweden vindt dat het hooggerechtshof de drone industrie van Zweden kapot maakt.

Vliegen met camera drones verboden in Zweden

Video's

Door het verbod zullen we de prachtige opnames van het Scandinavische land voorlopig moeten missen. Gelukkig hebben we nog prachtige beelden van Zweden gemaakt met de DJI Phantom 3 4K en ook een fantastische video van de zonsondergang in Zweden.

0 Reacties

    Plaats een reactie