De politie in Malmö, Zweden is de brandstichters in de stad meer dan zat. Sinds begin juli zijn er al meer dan 70 autobranden. Nu zet de lokale politie een drone in om de brandstichters te pakken.

Drone

De politie in de derde grootste stad van Zweden gebruikt een drone om grote gebieden te monitoren waar recentelijk veel autobranden zijn ontstaan. De drone uitgerust met camera zweeft boven Rosengård en Kroksbäck.

Politie Malmö zet drones in om brandstichters te pakken

Efficiënt

Een drone kan overzicht houden over een groot gebied en is veel goedkoper dan de inzet van een politie helikopter. Een drone is klein en vele malen stiller dan een helikopter waardoor hij door de brandstichters moeilijk is op te merken. De drone ziet makkelijk en snel waar de grond eenheden naartoe gestuurd moeten worden om een gebied af te zetten waarna een arrestatie kan worden uitgevoerd.

Veiligheid

Om de veiligheid in de lucht te garanderen is er een tijdelijke no-fly zone boven de stad ingesteld. Zo is ook de kans op een crash met overig vliegverkeer uitgesloten.

0 Reacties

    Plaats een reactie