Mark Zuckerberg, oprichter en CEO van Facebook, is maandag op bezoek geweest bij paus Franciscus in Rome. Zuckerberg gaf de leider van de Rooms-Katholieke Kerk een model van de drone die het sociale netwerk aan het ontwikkelen is.

Bezoek Paus

De Facebook-oprichter ging samen met zijn vrouw Priscilla Chan op bezoek bij paus Franciscus, onder meer om te vertellen over hun ambities ten aanzien van een betere wereld.

"We hebben hem verteld hoezeer we zijn boodschap van genade en tederheid bewonderen, en hoe hij nieuwe manieren heeft gevonden om te communiceren met mensen van alle geloven over de hele wereld", schrijft Zuckerberg op zijn eigen Facebook-pagina.

Mark Zuckerberg geeft schaalmodel van zijn drone aan Paus

Drone

Tijdens de ontmoeting presenteerde Zuckerberg een schaalmodel van de Aquila, een drone op zonnepanelen die in de toekomst moet zorgen voor internet in gebieden die met de huidige infrastructuur moeilijk te bereiken zijn. Facebook werkt al enkele jaren aan het autonome vliegtuig en maakte eerder dit jaar een succesvolle testvlucht.

"Het was een ontmoeting die we nooit zullen vergeten", aldus Zuckerberg. "Je kan zijn warmte en vriendelijkheid voelen en hoe belangrijk hij het vindt om mensen te helpen."

Mark Zuckerberg geeft schaalmodel van zijn drone aan Paus

Rome

Zuckerberg was dit weekend in Rome voor het huwelijk van Spotify-oprichter Daniël Ek, zo meldt NU.nl.

1 Reacties

  1. Johnny

    Had de Paus niet ook eens een drone gekregen van een stel kinderen?

Plaats een reactie