Een team van onderzoekers heeft de eenvoudigste drone ter wereld gemaakt. De 'Monospinner' werd gedemonstreerd in de Flying Machine Arena aan de ETH Zurich.

Werking

Zoals de naam al doet vermoeden heeft de Monospinner slechts één bewegende propeller die het apparaat in de lucht houdt. De bewegingen van het apparaat zien er misschien ongecontroleerd uit, maar de drone is volledig controleerbaar.

Controle

De Monospinner werkt door het behoud van een 'onconventionele evenwicht.' De Y-vormige drone maakt gebruik van een geavanceerd algoritme om de drone te controleren zodat het apparaat niet crasht.

Monospinner, 's werelds simpelste drone met 1 motor

ETH Zürich

Het project wordt ondersteund door de Swiss National Science Foundation en onderzoekers van het Instituut voor Dynamic Systems and Control samen met ETH Zürich. Het team is erin geslaagd een drone te maken met een minimum aan bewegende delen. Het ultieme doel is om uiteindelijk een drone te realiseren met vrijwel geen bewegende delen. Hoe? Ook wij hebben nog geen idee, maar wachten vol spanning af.

0 Reacties

    Plaats een reactie