Autofabrikant Peugeot organiseert dit jaar samen met DJI een heus filmfestival. Drone-filmmakers kunnen zich aanmelden met hun mooiste drone-films, onderverdeeld in vier door de organisatie opgestelde categorieën. De grote finale zal in november 2016 plaatsvinden.

Peugeot Drone Film Festival

Films gemaakt met drones beginnen meer en meer een speciaal genre binnen de filmwereld te worden. Dat was voor Peugeot dan ook de reden om een speciaal filmfestival in het leven te roepen. De autofabrikant is voor de organisatie een samenwerking met drone-fabrikant DJI aangegaan. DJI, marktleider wanneer het gaat om drones voor professioneel gebruik, is uiteraard een zeer ervaren en daarmee geschikte partner om een dergelijk evenement mee te organiseren

Peugeot organiseert internationaal Drone Film FestivalCategorieën

Deelnemers kunnen zich met hun drone-films inschrijven op verschillende categorieën:

  • Story Telling
  • Landscape
  • Sports
  • Impress Yourself

Daarnaast is er een "Joker categorie" waar films welkom zijn die niet in een van de vier hierboven gedefinieerde hokjes te plaatsen is. De jury zal uit elke categorieën de beste 3 inzenders uitnnodigen om naar Italië te komen voor de daadwerkelijke finale.

DJI drone workshop

Uit alle inzendingen worden uiteindelijk 12 videos geselecteerd die mee gaan naar de grote finale op 25 november 2016 in Castelfalfi (Toscane). Deze kanshebbers worden getrakteerd op een 3 daagse drone-cursus van DJI specialisten, de jury van het Peugeot Drone Film Festival en festival directeur, actrice en regisseur Marie Baümer. De uiteindelijke winnaar mag zelfgekozen drone-film-productie maken. Hiervoor worden onder andere 6 weken lang 2 Peugeot Travellers ter beschikking gesteld, een DJI drone met uitgebreide accessoires en 5.000 dollar reisbudget.

Peugeot organiseert internationaal Drone Film Festival

Bron: Peugeot Drone Film Festival

0 Reacties

    Plaats een reactie