Intel heeft twee verschillende ontwikkelborden gepresenteerd waarmee je zelf een robot of drone in elkaar kan knutselen. In een speciale kit zit alle benodigde hardware en software die je nodig hebt om je creatie te laten functioneren. De chipfabrikant heeft beide kits ontwikkeld om enthousiastelingen het plezier van het bouwen van je eigen robot of drone te laten ervaren.

Aero Kit en Robotic Development Kit

De Intel Aero Kit is een 'ready-to-fly' ontwikkelbord, uitgerust met een Intel Atom x7-Z8700 processor, DDR3L RAM en flash-geheugen. Het bord draait standaard op een geëmbedde versie van besturingsysteem Linux, maar werkt naar alle waarschijnlijkheid ook met Windows 10. Net als de Robotic Development Kit, wordt de Aero Kit standaard geleverd met een RealSense 3D camera met dieptesensor, welke zowel drones als robots moet helpen bij het navigeren. Verdere details over de Aero Kit zijn nog niet bekend. Over de Robotic Development Kit is wel al wat meer informatie beschikbaar; de kit bestaat naast de Realsense camera uit een ontwikkelbord met de afmetingen van een creditcard, o.a. voorzien van een Intel Atom x5-Z8350 processor, 4 GB DDR3-ram en 32 GB geheugen.

Intel presenteert ontwikkelbord voor zelfbouwdrone

Developer Forum, Shenzen

De chipfabrikant presenteerde de Robotic Development Kit en Aero Kit vandaag tijdens het Intel Developer Forum in Shenzhen, China. Intel organiseert dit evenement om ontwikkelaars een podium te geven voor hun producten en diensten. Uiteraard is Intel via deze weg ook op zoek naar interessante samenwerkingen, waarbij veelbelovende projecten kunnen profiteren van de kennis en bekendheid van de fabrikant terwijl Intel nieuwe technologieën in handen krijgt.

De Robotic Development heeft een adviesprijs van 249 dollar en is als pre-order verkrijgbaar. Wanneer de Aero Kit voor drones op de markt komt is helaas nog niet bekend.

0 Reacties

    Plaats een reactie