De adviesprijs van de Typhoon H hexaxopter, het nieuwe paradepaardje van dronefabrikant Yuneec, ligt verrassend lager dan verwacht. De Yuneec Typhoon H is nu verkrijgbaar als preorder voor een bedrag van 1.299,99 dollar, aanzienlijk lager dan de adviesprijs van 1.799 dollar die eerder dit jaar werd aangekondigd.

Lagere adviesprijs

Op de vooravond van de Amerikaanse elektronicabeurs CES 2016 kondigde Yuneec haar nieuwste drone aan; de Yuneec Typhoon H. De nieuwe hexacopter werd uitgeroepen tot Best of CES 2016 in de categorie Robot or Drone. De adviesprijs die toentertijd werd genoemd was 1.799 dollar, maar nu blijkt dat Yuneec haar nieuwste drone voor een aanzienlijk lagere prijs in de markt zet. De basis-uitvoering van de Yuneec Typhoon H is nu bij diverse retailers als pre-order verkrijgbaar voor 1.299,99 dollar. De dronefabrikant verwacht de drone binnen 4-6 weken te kunnen verzenden.

Yuneec Typhoon H adviesprijs lager dan verwacht

Functionaliteiten

De Typhoon H is een zesarmige multicopter die beschikt over een Yuneec CGO3+ camera. Deze camera met ingebouwde gimbal is in staat om 360 graden video's te maken in 4K-resolutie bij 30 fps. Full HD filmen kan bij 120 fps. De drone beschikt daarnaast over een 12 megapixel camera. De Typhoon H bevat een optrekbaar landingsgestel en verschillende autonome vluchtmodi. De Yuneec Typhoon H wordt standaard geleverd met een ST16-controller. Deze controller beschikt over een geïntegreerd 7 inch scherm met 720p-resolutie en HDMI-aansluiting.

Upgraden

De standaard versie van de Yuneec Typhoon H is net als andere Yuneec drones uitgerust met functies als Geo-fencing, Return Home en Low-Battery Return Home en dectectie van grote obstakels. Daarnaast is de hexacopter op diverse manieren te upgraden met speciale modules. Met deze modules kun je je drone perfect aanpassen aan de doeleinden waarvoor je 'm wil gebruiken. Yuneec ligt alvast een tipje van de sluier op over een van de aankomende modules: in samenwerking met Intel is een RealSense Technology module ontwikkeld. Deze module maakt verfijnde obstakelontwijking mogelijk terwijl de camera van de drone zich blijft focussen op een aangegeven object.

1 Reacties

  1. Rob Jansen

    Op deze site lees ik bij de specificaties dat het landingsgestel niet opgetrokken kan worden. Zover ik weet, zeker bij de upgrade uitvoering van €1800, is dit dus wel het geval.

Plaats een reactie