De favoriet van de wereldbekerslalom; Marcel Hirscher, werd op dinsdag tijdens de slalom aangevallen door een drone. Het scheelde niet veel of Hirscher werd met een grote snelheid geraakt door de neerstortende drone. Het incident had zomaar fout af kunnen lopen.

De wereldbekerslalom

Op dinsdag werd de wereldbekerslalom bij kunstlicht in Madonna di Campiglio in Italië gehouden. Tijdens deze wedstrijd kwam de favoriet Marcel Hirscher, een Oostenrijker met tevens een Nederlands paspoort, met de schrik vrij. Zonder het zelf door te hebben stort een drone een enkele meter achter hem neer. Hij behaalde uiteindelijk de tweede positie in de race.

Incident

Hirscher kon er zelf niet echt wakker om liggen, maar het incident had verkeerd af kunnen lopen. Het gewicht van een dergelijke drone betreft al gauw een aantal kilo's. Wanneer deze van een redelijke afstand naar beneden stort, kan dit ondanks het dragen van een helm nog zeker voor de nodige schade zorgen. In de video is ook te zien dat het onbemande vliegtuigje compleet uiteen spat, wat aangeeft dat hij toch met een harde snelheid naar beneden kwam. De reden achter het neerstorten van de drone en de betreffende drone piloot zijn op dit moment nog niet bekend. marcel-hirschermarcel-hirscher

0 Reacties

    Plaats een reactie