In Rome zijn een Nederlander en zijn 4 vrienden opgepakt voor het vliegen met een drone vanwege 'terroristische dreigingen'. Hij maakte beelden met zijn drone dicht in de buurt van het Colosseum. Vanwege mogelijke aanslagen werd de man aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor verhoor.

Drone piloot

De drone piloot die aangehouden is, is een 31-jarige Turkse Nederlander die woont in Rotterdam. Hij maakte volgens eigen zeggen beelden van een huwelijk, die dichtbij het Colosseum plaatsvond. Vanwege mogelijke aanslagen door terroristen, nam de politie hem toch mee naar het politiebureau. Hier kreeg hij een boete en een proces-verbaal opgelegd. Het was namelijk verboden om in het centrum van Rome te vliegen vanwege de dreigingen. carabinieri-drone-man-aangehoudencarabinieri-drone-man-aangehouden

Colosseum

Het Colosseum wordt als een mogelijk doelwit gezien, waardoor het extra beveiligd wordt. De Italiaanse politie neemt geen risico's en alles wat verdacht lijkt wordt aangepakt. De Nederlander was daar de dupe van. Op het politiebureau heeft de politie nog de vliegtickets en de telefoons van de man en zijn vrienden gecontroleerd op eventueel connecties met terreurorganisaties. Ze zijn vervolgens allemaal vrijgelaten, maar krijgen de drone niet mee naar huis.

1 Reacties

  1. Salih

    Man man wat kunnen mensen toch overdrijven. Ik ken die jongen. Het was gewoon een wedding shoot. Kijk wat er van wordt gemaakt.

Plaats een reactie