Dronefabrikant DJI heeft aangekondigd een aandeel te kopen in het high-end camera technologie merk Hasselblad. Met deze partnership worden de krachten gecombineerd om de mogelijkheden van beeld technologieën te vergroten. Over financiële details van de deal hebben beide partijen zich niet uit gelaten.

Hasselblad

Perry Oosting, CEO van het Zweedse Hasselblad, is vereerd om een partnership aan te gaan met de marktleider op het gebied van drones. DJI en Hasselblad kijken er naar uit om technische expertise uit te wisselen voor toekomstige innovaties.

DJI

"Hasselblad en DJI delen de passie om creatieve mensen te voorzien van de hoogwaardige en vindingrijke technologieën om visuele verhaalvertelling naar een hoger level te tillen", zegt Frank Wang, CEO van DJI. "Met deze partnership combineren we onze krachten om de grenzen en mogelijkheden van beeld technologieën te vergroten".

Camera technologieën

Met de hoogwaardige camera technologieën van Hasselblad komt de drone fabrikant weer een stapje verder in het proces van de ontwikkeling van de perfecte drone. Afgelopen week kondigde het Chinese bedrijf een nieuwe computer aan voor drones waarvoor zij een samenwerking aangegaan zijn met Canoical. Deze DJI Manifold dronecomputer geeft de drone snelle rekenkracht voor dataverwerking, beeldbewerking en mapping opties.

Maanlanding

Hasselblad kent een rijke historie waarbij zij onder andere camera's leveren voor de Apollo missies en maan landing. Zo hebben zij een camera geleverd die bij de eerste maanlanding werd gebruikt. De afgelopen jaren heeft het Zweeds bedrijf de focus meer gericht op de traditionele camera's. hasselblad-dji-samenwerking-perry-oosting-frank-wang-quadcopter-maanlandinghasselblad-dji-samenwerking-perry-oosting-frank-wang-quadcopter-maanlanding

0 Reacties

    Plaats een reactie