De Chinese dronefabrikant DJI is nu met een nieuw product op de markt gekomen; de Manifold. Dit is een computer die compatibel is met de Matrice 100, eveneens van DJI.

DJI

DJI is een gigantische dronefabrikant uit China die drones voor commerciële en recreatieve doeleinden produceert. Om de onbemande vliegtuigjes optimaal te kunnen ondersteunen worden ook verschillende accessoires op de markt gebracht. Onlangs is DJI nog met de Zenmuse X5 en X5R camera voor de Inspire 1 gekomen. Dit is de eerste luchtfotografiecamera met een micro 4/3e sensor.

Manifold

Op de website van DJI valt nu een nieuwe technologische innovatie van DJI aan te schaffen. Het betreft een computer voor drones die onder de naam Manifold de markt betreedt. De manifold is specifiek ontwikkeld voor de professionele Matrice 100 drone. Het is namelijk mogelijk om de computer op de Matrice 100 te plaatsen. De Manifold wordt aangedreven door een NVIDIA K1 processor en draait op Ubuntu LTS 14.04 LTS. Manifold-dji-prijs-levertijd-websiteManifold-dji-prijs-levertijd-website

Ubuntu

Ubuntu wordt geproduceerd door Canonical, dat samenwerkt met DJI. Ubuntu is een open source platform dat op verschillende technologische apparaten zoals smartphones en tablets kan fungeren. Hierdoor is het mogelijk voor ontwikkelaars om met nieuwe applicaties voor dit platform te komen. Het computertje beschikt tevens over USB en internetpoorten zodat bijvoorbeeld eventuele infrarood camera's en sensors er aan toegevoegd kunnen worden.

Prijs en levertijd

Met een schappelijke prijs van 549 euro is de Manifold goed betaalbaar. Het computerplatform is te bestellen op de website van DJI, het product wordt echter pas geleverd tussen nu en twee weken.

0 Reacties

    Plaats een reactie