In Mumbai, India is het de komende maand verboden met drones boven de stad te vliegen. De politie verbiedt dit nadat zij gisteren drie mannen aan hielden die met een drone beelden maakten van de Bhabha Atomic Research Centre (BARC). Dit onderzoekscentrum is een afdeling van de Atomic Energy faciliteit en is gelegen in een high security zone in Trombay.

Arrestatie

Een professor die in de buurt aan het werk was filmde het onbemande luchtvaartuig en lichtte de politie in. Drie mannen werden aangehouden die met de drone op een hoogte van ongeveer 16 meter vlogen.

Onroerend goed

De drone bezitter was een werknemer van een website waarop in onroerend goed wordt gehandeld. De twee mensen die hem hielpen hielden de omgeving in de gaten en zorgden ervoor dat de foto’s van de BARC campus geüpload werden.

Verbannen

Om te voorkomen dat drones vaker voor verkeerde doeleinden gebruikt gaan worden heeft politie in Mumbai een verbod op drones opgelegd van 4 juli tot 2 augustus. Mensen die toch met een drone gaan vliegen overtreden de wet en zijn daarmee strafbaar. india-mumbai-verboden-drone-vliegen-quadcopter-bhabha-atomic-research-centre-barcindia-mumbai-verboden-drone-vliegen-quadcopter-bhabha-atomic-research-centre-barc

0 Reacties

    Plaats een reactie