Regisseur James Cameron, bekend van films als Avatar en Titanic, heeft zijn steun betuigd aan een drone-ontwerp wedstrijd in Nieuw-Zeeland. Ontwerpers, ingenieurs, filmmakers en andere techneuten kunnen tot eind mei deelnemen aan de C-Prize UAV Challenge. De wedstrijd is speciaal in het leven geroepen om een drone te vinden die nog beter kan worden toegepast in de internationale filmindustrie. Cameron is zelf groot fan van nieuwe technologieën en hoopt dankzij nieuwe drone-technieken nog mooiere shots voor zijn films te kunnen maken. james_cameron_hoopt_op_betere_hollywood_case-challenge.

World-class beelden

Op de website van de C-Prize UAV Challenge laat James Cameron weten: "Ik ben een groot fan van nieuwe technologieën. Ik begin het idee van drones als nieuw camera platform zeer interessant te vinden. Elke verbetering die kan worden doorgevoerd om drones stabieler en stiller te maken, zou ervoor zorgen dat ze op nog meer gebieden kunnen worden ingezet bij het maken van 'world-class' beelden". Op dit moment kan iedereen zich nog inschrijven voor de wedstrijd. De uiterste sluitdatum is 24 mei. De winnaar van de C-Price UAV Challenge ontvangt $50.000, mag zijn drone laten zien op de 2016 NAB-beurs in Las Vegas en krijgt ondersteuning bij het introduceren van zijn drone aan de juiste mensen in de filmindustrie van bijv. Hollywood en Nieuw-Zeeland zelf. Dankzij de gunstige drone-regelgeving in dit land is het eenvoudiger om een nieuw drone-concept verder te ontwikkelen.

Drones in de filmindustrie

Gespecialiseerde drones voor de filmindustrie staan nog in de kinderschoenen, ondanks de berichten dat drones Hollywood overnemen. Wel besloot de FAA in september 2014 dat drones legaal mogen worden ingezet door verschillende Amerikaanse film- en televisie bedrijven. Er zijn echter nog een hoop technische kwesties die nog aangepakt moeten worden. Zo is het belangrijk dat de drones stiller worden en beter bestand zijn tegen slecht weer. Daarnaast moet het mogelijk zijn snel-bewegende objecten beter te volgen om special effects mooier uit te laten komen. james_cameron_hoopt_op_betere_hollywood_drones_avatarjames_cameron_hoopt_op_betere_hollywood_drones_avatar

Voordelen van drones

Het feit dat drones zo aantrekkelijk zijn voor regiseurs als Cameron is eenvoudig te verklaren. Drones zijn namelijk een stuk goedkoper en breder inzetbaar dan traditionele filmcamera's. Drones worden daarom ook wel 'de hardst werkende robots' in de filmindustrie genoemd. Verder kunnen drones bijzondere beelden opnemen. Een regisseur kan vanaf een close-up uitzoomen en vervolgens hoog vanuit de lucht een mooi overzichtsshot maken, allemaal in één take.

0 Reacties

    Plaats een reactie