De politie in India legt hun wapenstokken aan de kant voor een beter oplossing om een boze menigte aan te pakken: pepperspray drones.

Drones

Volgens hoofdinspecteur Yashavi Yadav, van de politie in Lucknow, Noord-India, heeft het politiekorps inmiddels vier drones aangeschaft en is bezig om hier nog een vijfde aan toe te voegen. drone-india-quadcopter-pepperspray-3drobotics-2015drone-india-quadcopter-pepperspray-3drobotics-2015

CNN

Tegenover CNN meldt Yadav dat de drones inmiddels zijn getest en zeer succesvol gebleken. Voortaan worden de drones direct ingezet wanneer er gewelddadige protesten of aanvallen van mensen menigte zijn. De kleine onbemande luchtvaartuigen zijn uitgerust met een camera en pepperspray en kosten per stuk tussen de 9000 en 19.000 euro.

Vrijheid van meningsuiting

De nieuwe maatregel zorgt voor gemengde reacties uit de gemeenschap die zich voornamelijk druk maakt over de vrijheid van meningsuiting. Dit is een gevoelig onderwerp in India waar afgelopen maand een nieuwe wet werd afgekeurd, die autoriteiten toestemming geeft om mensen te arresteren die aanstootgevende dingen op social media plaatsen.

0 Reacties

    Plaats een reactie