De Chinese fabrikant van consumenten elektronica Xiaomi, gaat de strijd aan met actiecamera fabrikant GoPro. Met de Xiaomi Mi Pro Action Camera biedt de Chinese fabrikant een waardige concurrent tegen een zeer lage prijs. Voor alsnog wordt de Xiaomi Mi Pro alleen in China geleverd maar verwacht wordt dat de actie camera via resellers toch snel naar Europa komt. xiaomi-mi-pro-action-cam-drone-2015-gopro.

Full HD

De nieuwe actie camera van Xiaomi beschikt over een 16 megapixel-Exmor R CMOS-sensor en kan filmen op een resolutie van 1080 pixels met 60 frames per seconde, 720 pixels met 120 frames per seconde of 480 pixels met 240 frames per seconden. Een super goede camera die ook zeer geschikt is om drone vluchten mee uit te voeren.

Goedkoop

De Xiaomi Mi Pro Action camera weegt slechts 72 gram en wordt geleverd met een 16GB microSD-kaart. De camera kost slechts 56 euro en beschikt over een WiFi-verbinding en een 1.010 mAh-accu. Het instapmodel van GoPro, de Hero, is met 139 euro een stuk duurder, en heeft een 5 megapixel camera waarmee met een resolutie van 1080 pixels gefilmd kan worden met slechts 30 frames per seconde. drone-xiaomi-mi-pro-action-camera-2015-goprodrone-xiaomi-mi-pro-action-camera-2015-gopro

2 Reacties

  1. Harry Zwiers

    Is de connector aansluiting identiek zodat deze camera ook op de Gimbal past?

  2. Harry Zwiers

    Instellen op je smartphone via WiFi?

Plaats een reactie