Vorige week was er veel te doen over geheimzinnige drones die 's nachts boven de Franse hoofstad Parijs gespot werden. Met de gebeurtenissen van Charlie Hebdo nog vers in het geheugen zijn de Franse autoriteiten uiteraard erg alert op enkele vorm van terreurdreiging. Er werd dan ook onmiddellijk een uitgebreid onderzoek ingesteld om de bestuurders van de drones te achterhalen. De Franse krant Journal du Dimache zegt nu duidelijkheid te kunnen bieden in de tot nu toe onopgeloste zaak.

Rumoer veroorzaken

De krant Journal du Dimanche claimt meer duidelijkheid te kunnen geven in de zaak van de mysterieuze drones boven Parijs. Journal du Dimanche sprak met ene Antoine, een ingenieursstudent die zegt zelf verantwoordelijk te zijn voor enkele dronevluchten boven kerncentrales. "Het is een spannende uitdaging om over een verboden zone te vliegen. Alles wat telt is het veroorzaken van rumoer", aldus de student. Antoine geeft aan dat er een kleine gemeenschap van drone-bestuurders is die graag voor de kick dergelijke situaties op zoekt, zo ook de bestuurders die vorige week hun drones boven o.a. de Eiffeltoren en Amerikaanse ambassade lieten vliegen.

Dure grap

Vliegen 'voor de lol' boven verboden zones kan in Frankrijk een dure grap zijn: naast een celstraf van minstens een jaar hangt de bestuurders een fikse geldboete boven het hoofd. De politie heeft hen tot op heden nog niet kunnen achterhalen. drones-parijs-voor-de-lol_2drones-parijs-voor-de-lol_2

0 Reacties

    Plaats een reactie