Het 2 dagen durende drone-evenement Drone Days heeft meer dan 5.000 mensen op de been gekregen. De allereerste editie van de dronebeurs in België informeerde en vermaakte de bezoeker en is vandaag nog open voor professionals.

Doel

Beide weekenddagen trokken meer dan 2.500 bezoekers naar Tour & Taxis, alwaar de eerste Belgische dronebeurs gehouden werd. De beurs was redelijk kleinschalig opgezet, met een twintigtal exposanten. Het belangrijkste doel van de organisatie was ‘mensen van dichtbij kennis laten maken met de groeiende sector’, zoals Walter Borrey van de organisatie duidelijk maakte. “Mensen denken nog te vaak aan Amerikaanse luchtaanvallen, als het over drones gaat. Terwijl ze ook zeer vaak ingezet worden voor constructieve dingen. Denk maar aan inspectievluchten in de landbouw of politiebewaking.”

Groeipotentieel

Als het aan de organisatie ligt, gaat de markt voor drones en daarmee uiteraard ook de beurs, in de komende jaren nog flink groeien. Hij verklaart: “We zijn nog een redelijk jonge sector, met heel wat groeipotentieel. We zouden op lange termijn zelfs dezelfde economische impact kunnen hebben als smartphones”. dronedays2dronedays2

Regelgeving België

Momenteel is het nog wachten op een duidelijke regelgeving voor elke drone liefhebber. “De bedoeling van de beurs was vooral om een signaal te sturen naar de politiek. We hebben dringend nood aan een wettelijk kader”, zo stelt Borrey. Volgens hem is het signaal goed ontvangen. Diverse vertegenwoordigers uit de sector gaan om tafel met het ministerie van Mobiliteit, de burgerluchtvaart en beleidsmakers op Europees niveau. Nog voor de zomer zou een ontwerp voor een drone-wet klaar moeten liggen. Over de wetgeving zei federale minister van Mobiliteit Jacqueline Galant, zelf aanwezig op Drone Days, dat er aan een koninklijk besluit gewerkt wordt en dat men hierbij ‘snel, maar niet overhaast te werk wil gaan’.

Tweede editie

De volgende editie van het evenement staat al gepland. Het zal plaatsvinden op 5 en 6 maart van 2016, zo bevestigde de organisatoren van het evenement.

0 Reacties

    Plaats een reactie