Het houdt de gemoederen al dagen bezig: wie bestuurde de drones die maandag en dinsdag in de nacht boven Parijs vlogen? De Eiffeltoren, de Place de la Concorde en de Amerikaanse Ambassade waren al eerder aan de beurt. Gisteren was het raak in het Bois de Boulogne. De drone-bestuurders van deze actie werden op heterdaad betrapt.

Bois de Boulogne

Gisteren werd een drietal journalisten van de Arabische nieuwszender Al-Jazeera opgepakt, omdat zij een drone lieten vliegen in het Bois de Boulogne. Dit is gelegen in het zuidwesten van Parijs. Gezien het feit dat al eerder deze week commotie ontstond omtrent andere drone-vluchten boven Parijs, werd er snel gehandeld door de politie. Een bron bij het politieonderzoek meldt “De een vloog met de drone, de ander filmde het en de derde keek toe”. De journalisten zijn 34, 52 en 68 jaar oud; de nationaliteit is niet bekendgemaakt. boisdeboulogne1boisdeboulogne1

Mysterieus

Of de eerdere mysterieuze drone-vluchten samenhangen met deze actie is echter niet bewezen. Een OM-woordvoerder meldde: “Er is vooralsnog geen relatie tussen de aanhouding en de nachtelijke vliegtochten”. Het Al-Jazeera kantoor in Parijs was nog niet beschikbaar voor een reactie.

  • Tags:

0 Reacties

    Plaats een reactie