Je drone vast in een hoge boom? Of tegen de onderkant van een brug gecrashed? Als het aan Skydio ligt is dat binnen een paar jaar verleden tijd. Deze startup uit Menlo Park, Californie, werkt aan software die drones een stuk slimmer moeten maken. En daarmee zou zelfs de grootste brokkenpiloot veilig met een drone aan de slag kunnen!.

Beeldanalyse

De basis achter het idee is dat de camera die onder een drone hangt verbonden wordt met de software van Skydio die het beeld analyseert. Op basis van dit beeld stuurt de software de drone over een veilig pad. Komt de drone een tak tegen of dreigt hij bijna een dak van een huis te raken, dan zorgt de software er voor dat de vliegroute wordt aangepast om een crash te voorkomen. Selecteer het eindpunt waar de drone naartoe moet vliegen en de drone vliegt er veilig naartoe terwijl de Skydio software alle obstakels op de vliegroute ontwijkt. Een vergelijkbare techniek kennen we van de Ghost drone.

Intuïtieve besturing

Naast de beeldanalyse komt Skydio ook met een nieuwe drone-besturing. De joystick is hiermee verleden tijd. Door simpelweg met je smarthone te wijzen, stuur je de drone een andere kant op. Deze 'besturing voor dummies' maakt het mogelijk voor ongeoefende drone-piloten om veilig met een drone te vliegen.

Investering

De ontwikkeling van de software lijkt in een stroomversnelling te komen nu de startup een investering van 3 miljoen dollar heeft ontvangen. Het gerucht gaat dat Skydio met deze impuls ook eigen hardware wil gaan ontwikkelen. Complete drones hoeven we van Skydio niet te verwachten; het bedrijf wil zich focussen op de ontwijk-technieken.

0 Reacties

    Plaats een reactie