In de nieuwe show ‘Zo goed als nieuw’ van Pieter Derks praat hij over grote gebeurtenissen van de afgelopen tijd waaronder de veranderingen in de samenleving. ‘Zo goed als nieuw’ is de zevende show van de cabaretier die onder meer bekend is van zijn weekafsluitingen bij ‘De Wereld Draait Door’.

Zo goed als nieuw

Door het wantrouwen, cameratoezicht en de graaicultuur lijkt Nederland op de rand van de afgrond te staan. Tijdens de voorstelling legt Pieter Derks in anderhalf uur tijd de wereld uit. Derks schetst hoe gevaar van alle kanten kan komen en legt daarbij de nadruk op grote bedrijven als Google en Facebook. Door de digitalisering zijn juist deze bedrijven erg machtig en weten zij misschien wel teveel over ons.

Drone

Derks fotografeert elke voorstelling zijn publiek met behulp van een Parrot drone en laat de foto op een groot doek zien. Het publiek wordt op een leuke manier geconfronteerd met de foto. Alle foto's die tijdens de show met de drone worden gemaakt zijn te bewonderen op de website van Derks. pieter_derks_drone_zo-goed-als-nieuw_showpieter_derks_drone_zo-goed-als-nieuw_show Derks behandelt de drone als een huisdier en wanneer hij dan ook vraagt of de drone weer weg wilt gaan knikt hij al vliegend "ja", en vliegt het podium af.

Robots

In zijn wekelijkse column voor het radioprogramma De Nieuws BV op NPO Radio 1 sprak Derks vorig jaar over robots die volgens minister Asscher in de toekomst al onze banen gaan overnemen. Volgens Derks hoeven wij ons daar nog niet druk over te maken aangezien er voor elke technologische ontwikkeling banen worden gecreëerd om de problemen, die deze ontwikkelingen met zich mee brengen, op te lossen.

Voorstelling

De voorstelling ‘Zo goed als nieuw’ van Pieter Derks heeft al zeer goede recensies mogen ontvangen van onder andere de Volkskrant, Trouw en NRC. De voorstelling is tot 5 juni 2015 te zien bij theaters door het hele land.

0 Reacties

    Plaats een reactie