Een groep van 10 Amerikaanse mediabedrijven - waaronder The New York Times, Associated Press en NBC Universal - gaat het gebruik van drones voor nieuwsgaring testen, in een poging de overheid te overtuigen om het commercieel gebruik van de kleine onbemande vliegtuigen uit te breiden.

Test

De nieuwsorganisaties zullen toetreden tot de Virginia Tech University om het gebruik van drones te studeren in één van de zes door het Congres goedgekeurde test gebieden.

Commercieel gebruik

De media-bedrijven proberen om Amerikaanse goedkeuring te krijgen voor het gebruik van drones om belangrijke nieuwsgebeurtenissen, die anders te duur of gevaarlijk zijn om in persoon vast te leggen, te registreren. De Federal Aviation Administration (FAA) verbiedt het commerciële gebruik van de kleine vliegtuigen, hoewel het tot op heden enkele uitzonderingen heeft gemaakt.

Journalistiek

"De AP is enthousiast om mee te doen met deze vooraanstaande mediabedrijven in het verkennen van het veilig en verantwoord gebruik van drone-technologie voor nieuwsgaring doeleinden die ons begrip van de huidige gebeurtenissen bevorderen", zegt Santiago Lyon, Director of Photography bij Associated Press.

Deelnemers

Andere media bedrijven die deelnemen in het testen van drones zijn Advance Publications Inc., A.H. Belo Corp., Gannett Co., Getty Images, E.W. Scripps Co., Sinclair Broadcast Group Inc. en The Washington Post. the-new-york-times-dronesthe-new-york-times-drones

CNN

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat CNN als eerste mediabedrijf een uitzondering heeft gekregen van FAA om drones in te zetten voor journalistieke doeleinden.

0 Reacties

    Plaats een reactie