Voor het einde van het jaar zal het Russische leger een team van specialisten naar de Noorpool sturen. Deze specialisten zijn getraind in het vliegen met drones. De specialisten zullen in de komende maanden de eerste test vluchten uitvoeren met de Orlan-10 drones.

Orlan-10

De Orlan-10 drones zijn Russische drones met een propeller aan de voorzijde. De drones lijken veel op traditionele bemande vliegtuigen. Het gebruik van deze Russische drones werd begin 2014 voor het eerst ontdekt toen er een werd neer geschoten boven Oekraïne. oekraine_drone_rusland_orlan-10_neergeschotenoekraine_drone_rusland_orlan-10_neergeschoten

Klimaatverandering

De drones zijn naar verluidt bedoeld om toezicht te houden op de kustgebieden van de Noordpool en om grote zeeschepen te helpen navigeren. Door de wereldwijde klimaatverandering smelten delen van de Noordpool waardoor de zeespiegel stijgt. Hierdoor ontstaan grote kanalen waar grote Russische schepen doorheen kunnen varen.

Vervuiling

Door de toename van scheepsvaart door het Noorpool gebied is er ook een grote hoeveelheid olie en aardgas ontdekt onder het poolijs. Geschat wordt dat maar liefst 30% van de totale olie- en aardgasreserves zich onder de het ijs van de Noorpool bevindt.

Amerika

De Amerikaanse marine heeft ook aangegeven de beveiliging in het gebied te verhogen. Door het smelten van het ijs en een stijging van de zeespiegel zouden andere landen Noord-Amerika kunnen bereiken via routes die er eerder nog niet waren.

0 Reacties

    Plaats een reactie