Na het trieste optreden van Oranje gisteren was het vanavond tijd voor het EK-kwalificatie duel tussen Servië en Albanië. De voetbalwedstrijd werd afgelast toen een drone met een Albanese vlag de wedstrijd verstoorde en voor de nodige opschudding zorgde.

Beladen duel

Onder leiding van Dick Advocaat speelde Servië in Belgrado vanavond de beladen wedstrijd tegen Albanië. De situatie tussen beide landen is zeer gespannen vanwege de situatie in Kosovo. Albanese supporters waren niet welkom in het stadion om de wedstrijd bij te wonen, maar dat weerhield hen er niet van om toch hun stem te laten horen.

Beladen duel

Vlak voor rust werd het duel opgeschrikt toen een drone uitgerust met een Albanese vlag ten tonele kwam. Na een aantal rondjes boven het veld lukte het de Servische speler Stefan Mitrovic om de Albanese vlag te pakken om vervolgens de vlag van de tegenpartij demonstratief te verwijderen van het veld.

Opstootje

De actie van de Servische verdediger werd niet in dank afgenomen door het thuisspelende land waardoor een opstootje op het veld ontstond tussen spelers waar ook supporters van het thuisland zich mee bemoeiden.

Afgelast

Naar aanleiding van dit incident besloot de Engelse scheidsrechter Martin Atkinson vlak voor rust de wedstrijd tussen de Balkanlanden bij een stand van 0-0 tot nader order stil te leggen. Na enig overleg werd besloten om het duel definitief te staken.

1 Reacties

  1. EvD

    Steeds meer mensen proberen het gebruik van drones in een kwaad daglicht te stellen

Plaats een reactie