Chris Anderson, CEO van 3D Robotics en oprichter van de online community DiY Drones, kondigt vol trots het bestaan van de Dronecode Foundation aan. Deze nieuwe non-profit organisatie is een samenwerking van diverse toonaangevende bedrijven uit de tech- en drone-industrie onder leiding van de Linux Foundation met als doel de ontwikkeling van onbemande luchtvaartuigen te bevorderen. dronecode-foundation-partners.

Dronecode Foundation

Naast Anderon's 3D Robotics zijn er talloze andere bedrijven die zich hebben aangesloten bij de Dronecode Foundation. De imposante ledenlijst bevat tech giganten als Intel, Qualcomm en Baidu, maar ook belangrijke bedrijven uit de UAV-industrie zoals Yuneec, Walkera en Hexo+.

Linux Foundation

Onder leiding van de Linux Foundation bundelen de bedrijven hun krachten om samen een open-source platform te ontwikkelen voor drones. In plaats van afzonderlijk te werken aan eigen software zullen de bedrijven vanaf heden hun kennis verenigen in het Dronecode project.

Open-source

Meer dan 1200 ontwikkelaars werken momenteel aan het project met onderdelen als APM, Mission Planner, MAVLink en DroidPlanner. Het open-source platform zal worden gebruikt door de organisaties die zich hebben aangesloten bij de Dronecode Foundation, maar zal - net als het Linux operating system - vrij beschikbaar zijn voor alle geïnteresseerden. dronecode-linux-open-source-drone-softwaredronecode-linux-open-source-drone-software Onlangs deelde Chris Anderson zijn ervaringen op GeekWire 2014, een technologie conferentie in Seattle. Dronecode is niet de eerste organisatie die werkt aan een software-platform voor drones. Ook het Amerikaanse bedrijf Airware werkt aan een eigen besturingssyteem voor drones.

1 Reacties

  1. Tonnekuh

    Linux... Dat klinkt veelbelovend! Ik hoop dat het ook voor normale gebruikers met eigen kits beschikbaar komt...

Plaats een reactie